sobota, 16 listopada 2013

makaron tagiatelle ze szpinakiem

Uwielbiam włoskie smaki. Pizza, lasagne i tagiatelle...mniami :)
Dziś chcę podzielić się przepisem na bezmięsny, ale pyszny makaron tagiatelle ze szpinakiem:




Przetarte pomidory podsmażamy z pokrojoną cebulką i wyciśniętym czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano. 
W osobnym garnku gotujemy liście szpinaku, łączymy z oliwą z oliwek, doprawiamy i ucieramy.
Na ugotowany al dante makaron tagiatelle wykładamy porcję szpinaku i porcję sosu pomidorowego, dekorujemy różyczkami obgotowanego brokuła i posypujemy startym parmezanem.
Rozkoszujemy się smakiem :) 

A dla leniwych, zapracowanych lub tych, którzy nie przepadają za pomidorami (tak, jak ja) polecam szybszą wersję, z sosem Łowicz zamiast nich:







Smacznego!

niedziela, 10 listopada 2013

szorty DIY - oswajamy ćwieki

Byłam sceptycznie nastawiona do ćwieków i nitów, dopóki nie zobaczyłam ich na szortach. Na wyprzedaży w Housie upolowałam piękne różowe spodenki za grosze. Różowe, cukierkowe.. Trzeba dodać im charakteru! Jak? Tak:



Sposób na dociskanie ostrych końcówek? Obcinacz do paznokci :)





Rameczka do zrobienia w długi weekend :)

bibułkowa ramka



Maszeruję do sklepu po bibułę :)